SUSTINE RECUPERAREA SI INGRIJIREA TEODOREI !

Formular 230 button

DESPRE KLEZMER MUSIC

klezmer logoKlezmerul este o muzică venită de departe, de departe în timp și spațiu, o muzică ce abordează cu umor și creativitate viața unor generații greu încercate, dar care, născută fiind din profunzimea sentimentelor poporului său, reușește să reziste migrației și evenimentelor triste și tulburătoare din trecutul nu prea îndepărtat și să se integreze vital, continuând să fascineze atât artiștii cât și publicul amator. 

În termeni sintetici și familiari publicului tânăr, klezmerul este fusion music combinand folclor, jazz, swing dar și muzica soul. Am spus "fusion" deoarece klezmerul aduce fuziunea structurilor melodice, ritmice și expresive care provin din diferite zone geografice și culturale; iar muzica soul pentru că exprimă sentimentele profunde, extazul vieţii şi credinței unui popor, în momentele sale cele mai importante.

Bucharest Klezmer Band, condusă de dirijorul Bogdan Lifșin, este trupa de klezmer a Comunității Evreilor București și aflata sub directa îndrumare a domnului Silvian Horn coordonatorul programelor artistice și culturale ale comunității.

Melanjul stilurilor muzicale creează o lume a folclorului fără frontiere, un flux sonor continuu de sunet tradiţional și modern, devenind în același timp un stil familiar tuturor. Bucharest Klezmer Band își propune renașterea muzicii klezmer, oferind repertoriul lor tradițional unui scop muzical unic şi anume acela de a deveni un imn pentru viață care să încânte toate generațiile.

L’chaim !

Daca nu ai vizitat inca Israelul

13. 11. 05
posted by: Christian Dragomir

israel tur 01La finalul anului 2011 am avut harul din partea Domnului sa pot vizita Israelul impreuna cu un grup de 40 de persoane. Experienta a fost una de neuitat avad in vedere incarcatura spirituala din acele locuri. Cred ca visul oricarui credincios practicant, al oricarui iubitor al poporului evreu, este sa ajunga macar odata in viata in locurile pe unde s-a nascut, a copilarit si a umblat Mantuitorul Isus Hristos.  Sa-I calce pe urme, sa rememoreze acolo, pe acel pamant sfant, din invataturile Domnului; sa participe imaginativ la minunile pe care EL, odinioara, le-a savarsit in acele locuri sfinte...Sunt momente pe care nu le poti descrie in cuvinte; le poti doar trai.

Scurt istoric despre ISRAEL

Statul Israel (nume in ebraica: Eret Israel), e situat in Orientul Mijlociu pe coasta estica a Marii Mediterane. Acesta are granite cu Libia, Siria, Iordania, Egipt si are iesire la Marea Mediterana, Marea Moarta si Golful Aqaba.
Israelul are o istorie de peste 4000 de ani iar orasele vechi si ruinele acestora se gasesc la tot pasul. Cele mai cunoscute atractii turistice din tara sunt: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului, Gradinile Bahai din Haifa, Stalpul Biciuirii, Altarul pe Piatra a Sfantului Mormant. Cele mai importante orase din Israel sunt: Ierusalimul, Tel-Aviv si Haifa.
Ierusalimul, capitala tarii si cel mai mare oras al acesteia, e cunoscut ca si Orasul Sfant sau Taramul Fagaduintei. Acesta e impartit in patru mari cartiere: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Orasul reprezinta o imbinare intre un loc sfant si un oras modern. Peste tot in oras se pot zari preoti, mollahi, rabini, biserici apartinand diferitelor culte sau piete aglomerate. Cea mai veche parte a orasului este Orasul lui David si reprezinta locul pe unde au trecut David, Solomon si profetii.

Via Dolorosa, e drumul pe care Isus a mers de la judecata spre rastignire. Un drum transformat acum in adevarat centru comercial...

Pe Muntele Ghetsimani se afla numeroase biserici printre care: Flevit, in traducere Domnul a plans, Biserica Maicii Domnului, Biserica Pater Noster sau Pestera Ghetsimani, precum si o livada de maslini despre care se zice ca ar fi veche de peste 2000 de ani. Pe Muntele Maslinilor, in fiecare Duminica a Floriilor se aduna sute de oameni pentru a reedita intrarea lui Isus in Ierusalim. Locul unde Domnul a plans e marcat de o biserica in forma de lacrima.

Zidul Plangerii reprezinta fragmentul ce a ramas din cel de-al doilea Templu distrus de romani. Aici, pelerini de pretutindeni vin sa se roage, avand loc evenimente foarte diverse: lunea si joi dimineata, baietii de 12 ani primesc majoratul religios iar vinerea seara tinerii celebreaza la apusul soarelei inceperea Sabatului. Ierusalimul gazduieste un numar foarte mare de muzee, Muzeul Israelului, fiind cel mai mare si cunoscut, adapostiind numeroase colectii de pictura sau scluptura si o serie de artefacte faimoase precum Manuscrisele de la Marea Moarta.

Tel-Aviv, este cel mai modern si occidental loc din Ierusalim, centrul economic al tarii, unde majoritatea populatiei este foarte tanara. Acesta se poate lauda cu plajele exotice si curate, restaurantele si cluburile luxoase.

Situl arheologic Tzipppori, dateaza din sec II si a fost in trecut capitala Galileei. Ruinele acesteia s-au pastrat foarte bine putand fi vazute si azi drumuri romane, o cetate a cruciatilor si un sistem roman de apeducte.

Haifa e locul ce combina influentele arabe si est-europene, traditia cu modernul.  Una dintre atractiile principale ale orasului este Muntele Carmel, ce ofera o panorama minunata asupra orasului. Pe munte se afla locul sfint Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justitiei si Altarul lui Bab, o gradina zoologica si parcul Gan Haem.

Eilat e cel mai sudic oras al Israelului. Este un oras port construit pe o fasie ingusta de pamant, intre muntii Sinaiului, desertul Arava si Marea Rosie. Fiind situat in apropiere de deserturile Negev, Sinai si Sahara. Temperaturile in timpul verii depasesc 40 de grade Celsius iar iarna nu se inregistreasza mai mult de 22 de grade. Principalele atractii turistice ale orasului sunt: Coral World Underwater Observatory, o rezervatie de corali, plaja sudica sau Coral Beach, protejata de autoritatea Rezervatiilor naturale din Israel si locul ideal pentru scufundari sau surfing, Stanca delfinilor sau Observatorul What s Up.

Nazareth este locul unde si-a petrecut copilaria Isus. Cele mai frumoase locuri de aici sunt Catedrala Catolica Buna Vestire, care e cea mai mare constructie din Orientul Apropiat ridicata pe locul unde se afla casa Fecioarei Maria, Biserica Sf. Iosif, Sinagoga si Biserica Sf. Gavril, locul unde se afla izvorul Mariei.

Pentru cei care inca nu ati reusit sa vizitati Israelul, accesati poza "TURUL VIRTUAL AL ISRAELULUI". O colectie de 72 de poze in 3D care cuprinde multe din locurile descrise mai sus.

israel tur 02

Created: 20 March 2016

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !