SUSTINE RECUPERAREA SI INGRIJIREA TEODOREI !

Formular 230 button

DESPRE KLEZMER MUSIC

klezmer logoKlezmerul este o muzică venită de departe, de departe în timp și spațiu, o muzică ce abordează cu umor și creativitate viața unor generații greu încercate, dar care, născută fiind din profunzimea sentimentelor poporului său, reușește să reziste migrației și evenimentelor triste și tulburătoare din trecutul nu prea îndepărtat și să se integreze vital, continuând să fascineze atât artiștii cât și publicul amator. 

În termeni sintetici și familiari publicului tânăr, klezmerul este fusion music combinand folclor, jazz, swing dar și muzica soul. Am spus "fusion" deoarece klezmerul aduce fuziunea structurilor melodice, ritmice și expresive care provin din diferite zone geografice și culturale; iar muzica soul pentru că exprimă sentimentele profunde, extazul vieţii şi credinței unui popor, în momentele sale cele mai importante.

Bucharest Klezmer Band, condusă de dirijorul Bogdan Lifșin, este trupa de klezmer a Comunității Evreilor București și aflata sub directa îndrumare a domnului Silvian Horn coordonatorul programelor artistice și culturale ale comunității.

Melanjul stilurilor muzicale creează o lume a folclorului fără frontiere, un flux sonor continuu de sunet tradiţional și modern, devenind în același timp un stil familiar tuturor. Bucharest Klezmer Band își propune renașterea muzicii klezmer, oferind repertoriul lor tradițional unui scop muzical unic şi anume acela de a deveni un imn pentru viață care să încânte toate generațiile.

L’chaim !

Despre obiceiuri si schimbari.

17. 06. 06
posted by: Super User

Luca 16:10 "Cine este credincios în cele mai mici lucruri, este credincios şi în cele mari; şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri, este nedrept şi în cele mari."

Nu te amăgi crezând că odată cu schimbarea unui loc îți vei schimba și obiceiurile. Nu locul schimbă obiceiul ... ci tu.

Când vrei cu adevărat să schimbi ceva în viața ta, schimbi obiceiurile. Daca nu faci asta, vei vedea la un moment dat că indiferent de locul în care te afli, obiceiurile te vor urma pentru că ele sunt parte din tine.

Hristos obișnuia, spre exemplu, să se roage oriunde, oricând ... Tu ?

Spun specialiștii despre obiceiurile nesănătoase din viața noastră că în mod normal omului îi trebuie cam tot atât timp pentru a se elibera de un obicei rău cât timp a avut acel obicei. O afirmație înspăimântătoare însă eu cred în puterea eliberatoare a lui Hristos și prin harul Lui nădăjduiesc să nu lupt (tot) atât cu obiceiurile rele din viața mea.
Dacă în timpul unei zile obișnuiești să-ți faci timp să te rogi, să citești (Biblia în mod special) să fi o încurajare pentru cei din jur, atunci indiferent de locul și activitatea avută vei găsi momentul în care să-ți practici acele obiceiuri. 
Dacă în schimb ești rebel și nesupus, pentru că astea sunt obiceiurile tale, indiferent de șeful de la serviciu, de situațiile din viața ta, tu iti vei manifesta ... obiceiul.

Nu circumstanțele din viață ne dictează cum să fim ci obiceiurile !

Dacă obiceiul tău este să faci bine, să dăruiești, atunci indiferent de cât ai ... tu îți vei practica obiceiul. (uită-te la văduva din Biblie și la cei 2 bănuți dați Domnului la Templu. A dat tot ce a avut pentru că ăsta era obiceiul ei ... să dăruiască)

Dacă obiceiul tău este să fi dezordonat, atunci indiferent că vei trăi într-un palat său într-un bordei ... tu îți vei practica obiceiul ! Obiceiurile tale vor denota personalitatea și chiar caracterul tău.

Schimbă-ți obiceiurile dacă vrei (cu adevărat) să-ți schimbi viața !

Created: 06 June 2017

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !