Cuvant din Dragoste LOGO

1 Corinteni 16:14 ”Tot ce faceţi, să fie făcut cu dragoste!” - este MOTTO-ul acestor motivaționale video semnate de Christian.


cauți un cuvânt, care să-ți poată da speranță, cauți un cuvânt ce alină și dă viață!

cu sufletul rănit și rătăcind în noapte, cauți un ”Cuvânt din Dragoste!”


"Cuvânt din Dragoste" cu Christian Dragomir este o emisiune cu caracter creştin informativ, educativ şi motivaţional.

SÂMBĂTĂ 04 IUNIE 2022 - EDIŢIE SPECIALĂ - DE ZIUA LEGII ÎNCĂLCÂND LEGEA!

ULTIMUL MESAJ VIDEO

DEMNITATEA VIEȚII NOI!

31 Iulie 2022

christian 24 octombrie

În Predica de pe Munte, Isus condamnă formalismul, adeziunea orbească a fariseilor față de litera legii. Prin „aţi auzit că s-a zis celor din vechime…, dar Eu vă spun…” (Matei 5: 21-22), Isus înlocuiește „aparatul de fotografiat al moralei fariseice”, care captează doar exteriorul, cu „aparatul de radiografie al Duhului Sfânt”, care vede, descoperă și judecă interiorul, mai exact - inima.

Contemporanii Domnului au considerat că învățătura Domnului despre acceptare, iubire și iertare, de a nu răspunde răului cu rău și tratării răului cu bine este ceva inacceptabil, umilitor, … sub demnitatea umană … (să fiu persecutat, acuzat pe nedrept, cineva să mă umilească prin înjosire, defăimare iar eu să înving toate acestea prin … iubire, iertare și încercarea de a oferi celui care îmi face toate acestea un exemplu pozitiv … în accepțiunea contemporanilor Domnului – și să fim sinceri și în accepțiunea noastră – este de neacceptat, este sub demnitatea noastră, spunem noi de multe ori!

Ce se ascunde în spatele poruncilor lui Dumnezeu? / Nu răspunde la rău cu rău ci înlocuiește sentimentele trecătoare de furie, mânie și răzbunare cu dragostea eternă a lui Dumnezeu! / Ce este demnitatea, cum arată si mai ales cum se comportă un om cu demnitatea de fiu al lui Dumnezeu în contrast cu omul fără demnitate, lipsit de prezența și călăuzirea Domnului - sunt câteva din lucrurile tratate în cadrul acestui mesaj.

EDITORIAL

VIBRAȚIA ESENŢIALĂ ÎN ACTUL ÎNCHINĂRII!

pesah

Tot ceea ce ne înconjoară este vibrație. Cu atât mai mult actul muzical. Acolo vibrează corzile pianului sau ale unei chitări creând prin armonie frumuseți și stări sufletești înălțătoare...

Toba crează vibrație iar dacă este "cântată" și nu "bătută" poate aduce bucurie și entuziasm. Dincolo de orice instrument, în interpretarea vocală vibrează corzile ce pot scoate sunete ce pot impresiona și emoționa uneori chiar până la lacrimi.

Cu toate acestea, în muzica adresată lui Dumnezeu există un element care, dacă lipsește, face inutil, ineficient și chiar poate perverti tot actul muzical.

 

 citeşte întregul articol...

Ioan 1:21-22 Iudeii l-au întrebat pe Ioan: „Cine eşti? Eşti Ilie?” El a raspuns: „Nu sunt!” „Eşti prorocul?” Şi el a răspuns: „Nu!” Atunci, i-au zis: „Cine eşti!? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis. Ce zici tu despre tine însuţi?”

Una din caracteristicile vremurilor pe care le trăim este cunoașterea. De orice fel și în orice domeniu. Am devenit specialiști în a evalua, diagnostica, sfătui și consilia … pe alții. Întotdeauna vom găsi cuvinte, vom analiza situații și vom da răspunsuri, mai mult sau mai puțin competente, atunci când vom vorbi despre semenii noștri și circumstanțele din viețile lor.

Cel mai greu lucru este atunci când ești pus în situația de a evalua, analiza și diagnostica … propria persoană. Dacă în cazul semenilor evaluarea tinde spre obiectivism, când vine vorba de noi, tindem inevitabil, spre subiectivism. Prea puțini știu să se autoevalueze corect și echilibrat. Pentru asta îți trebuie sinceritate și mai ales, cel mai important element, un factor comparativ, o oglindă ce-ți va reflecta adevărata imagine de sine, iar acest factor nu poate fi altul decât Cuvântul Lui!

La Ioan, omul lui Dumnezeu, vin niște oameni și-i adresează o întrebare interesantă: ”Ce zici tu despre tine însuţi?” Ioan și-a cunoscut identitatea, știa cine e și mai ales care-i este menirea pe acest pământ. Smerenia acestui om precum și maturitatea duhovnicească se reflectă în răspunsul lui: “Eu”, a zis el, „sunt glasul celui ce strigă în pustie: Neteziţi calea Domnului ...” pentru că … în mijlocul vostru stă Unul pe care voi nu-l cunoașteți ... El este Acela care vine după mine şi care este înaintea mea; eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălţămintei Lui.”

Vorbim multe și cu mulți. Pe rețelele de socializare, la telefon sau față în față. Dă-mi voie să te întreb: Cât de greu îți este să stai de vorbă … cu tine însuţi! Cât de greu este să te cunoşti în mod real, pe tine însuţi!  Am abandonat cunoașterea de sine preocupați tot mai mult să-i cunoaștem pe alții și … defectele lor, căutând prin asta să le justificăm pe ale noastre.

Societatea în care trăim influențează negativ imaginea de sine degradând-o printr-o promovare excesivă a falselor valori care, pretinde ea, împlinesc și creează imaginea perfectă. Eșecul, greșala, căderea, în ciuda faptului că fac parte din viața și existența oricărui om de pe pământ, au devenit  factori decisivi în evaluarea noastră uitând că nu succesul sau falimentul, perfecțiunea sau imperfecțiunea ne definesc valoarea și implicit stima de sine, ci faptul că pentru noi, Cineva și-a dat propria viață pentru a ne conștientiza de valoarea pe care o avem în ochii Lui!

“Dat afară din echipa de baschet a şcolii, băiatul s-a dus acasă, s-a închis în camera sa şi a plâns ore în şir. Băiatul acela era Michael Jordan.”

„E prea prost ca să înveţe ceva. Mai bine să meargă acasă şi să încerce să se realizeze într-un domeniu în care nu e nevoie de prea mult efort" le-a spus profesorul părinţilor. Copilul … era Thomas Edison. A inventat becul după aproximativ 5.000 de încercări eşuate.

“A fost concediat de la un ziar pentru că nu avea imaginaţie şi îi lipseau ideile originale. Numele lui era Walt Disney …”

Când știi cine ești și care-ți este menirea, nu vei lăsa niciodată ca societatea, prietenii, uneori chiar familia, să-ți distrugă încrederea și stima de sine, să-ți creeze o falsă imagine a ceea ce ești. De multe ori noi înșine ne plafonăm considerându-ne prea mici, prea slabi, prea urâți fizic și chiar spiritual.

Ce spun despre mine însumi se vede în atitudinile, cuvintele și faptele mele. Acestea nu vor fi îndreptate spre neîncredere, stimă de sine scăzută, dar nici spre un ego trufaș, ci vor fi echilibrate, potrivite cu Realitatea, care este El !

Credem că pot exista minuni în viețile celor din jurul nostru. Nu (mai) credem însă în producerea lor și în viețile noastre! Încrederea și imaginea corectă de sine însă, a fost întotdeaună ridicată atunci când o persoană a rostit cuvinte frumoase despre noi. Cu cât persoana a fost mai importantă, social sau spiritual, cu atât mesajul a avut un impact mai puternic în inimă. Vreau să-ți spun ce zice Domnul, cea mai importantă persoană din Univers, despre tine … Ești:

  • Creat după chipul și asemănarea Lui (Gen.1:26)
  • Copil al Lui (Ioan 1:12)
  • Moștenitor al Împărăției Lui …
  • Pentru noi a fost plătit un preț deosebit, moartea Fiului Său, pentru a ne aduce din moarte la Viață, din întuneric la Lumină !

 “Ce zici tu despre tine însuţi?” Cred că răspunsul la această întrebare poate fi găsit răspunzând la o altă întrebare…

”Dacă ar exista pe pământul acesta mai mulți de “tu”, cum ar arăta lumea ?!
ADON HAKAVOD

bath oil 2510783 640"Adon Hakavod" este primul album evreiesc lansat de vreun grup muzical din Romania și a fost editat de Grupul Ierusalim în anul 2003.

LÂNGĂ DOMNUL, LÂNGĂ DUMNEZEU

bath oil 2510783 640A fost editat în anul 2002 și a făcut înconjurul țării ajungând chiar peste hotare. Conține piese cu care mulți dintre voi sunteți deja familiari...

DOMNUL ESTE PĂSTORUL MEU

bath oil 2510783 640“Domnul este Păstorul meu” este un album al solistului Christian Dragomir împreună cu Grupul Ierusalim.

CREDE

credeEste primul album al interpretului Christian Dragomir. A fost lansat în anul 2000 prin intermediul Studio Speranța din Cluj-Napoca. Conține o gamă diversă de stiluri muzicale ...

NUME DRAG, ISUS CHRISTOS

credeEste cel de-al doilea album semnat de solistul Christian Dragomir. Un volum încărcat de o sensibilitate deosebită ce conține piese cu mesaj de evanghelizare dar și de laudă și mulțumire la adresa Mântuitorului Isus.