Cuvant din Dragoste LOGO

1 Corinteni 16:14 ”Tot ce faceţi, să fie făcut cu dragoste!” - este MOTTO-ul acestor motivaționale video semnate de Christian.


cauți un cuvânt, care să-ți poată da speranță, cauți un cuvânt ce alină și dă viață!

cu sufletul rănit și rătăcind în noapte, cauți un ”Cuvânt din Dragoste!”


"Cuvânt din Dragoste" cu Christian Dragomir este o emisiune cu caracter creştin informativ, educativ şi motivaţional.

SÂMBĂTĂ 04 IUNIE 2022 - EDIŢIE SPECIALĂ - DE ZIUA LEGII ÎNCĂLCÂND LEGEA!

ULTIMUL MESAJ VIDEO

DEMNITATEA VIEȚII NOI!

31 Iulie 2022

christian 24 octombrie

În Predica de pe Munte, Isus condamnă formalismul, adeziunea orbească a fariseilor față de litera legii. Prin „aţi auzit că s-a zis celor din vechime…, dar Eu vă spun…” (Matei 5: 21-22), Isus înlocuiește „aparatul de fotografiat al moralei fariseice”, care captează doar exteriorul, cu „aparatul de radiografie al Duhului Sfânt”, care vede, descoperă și judecă interiorul, mai exact - inima.

Contemporanii Domnului au considerat că învățătura Domnului despre acceptare, iubire și iertare, de a nu răspunde răului cu rău și tratării răului cu bine este ceva inacceptabil, umilitor, … sub demnitatea umană … (să fiu persecutat, acuzat pe nedrept, cineva să mă umilească prin înjosire, defăimare iar eu să înving toate acestea prin … iubire, iertare și încercarea de a oferi celui care îmi face toate acestea un exemplu pozitiv … în accepțiunea contemporanilor Domnului – și să fim sinceri și în accepțiunea noastră – este de neacceptat, este sub demnitatea noastră, spunem noi de multe ori!

Ce se ascunde în spatele poruncilor lui Dumnezeu? / Nu răspunde la rău cu rău ci înlocuiește sentimentele trecătoare de furie, mânie și răzbunare cu dragostea eternă a lui Dumnezeu! / Ce este demnitatea, cum arată si mai ales cum se comportă un om cu demnitatea de fiu al lui Dumnezeu în contrast cu omul fără demnitate, lipsit de prezența și călăuzirea Domnului - sunt câteva din lucrurile tratate în cadrul acestui mesaj.

EDITORIAL

VIBRAȚIA ESENŢIALĂ ÎN ACTUL ÎNCHINĂRII!

pesah

Tot ceea ce ne înconjoară este vibrație. Cu atât mai mult actul muzical. Acolo vibrează corzile pianului sau ale unei chitări creând prin armonie frumuseți și stări sufletești înălțătoare...

Toba crează vibrație iar dacă este "cântată" și nu "bătută" poate aduce bucurie și entuziasm. Dincolo de orice instrument, în interpretarea vocală vibrează corzile ce pot scoate sunete ce pot impresiona și emoționa uneori chiar până la lacrimi.

Cu toate acestea, în muzica adresată lui Dumnezeu există un element care, dacă lipsește, face inutil, ineficient și chiar poate perverti tot actul muzical.

 

 citeşte întregul articol...

Nu scriu des. Poate dintr-un complex de inferioritate sau dintr-o părere mai bună despre semeni și mai puțin bună despre mine, prefer să citesc postările și articolele altora. Totuși, vreau să scriu câteva rânduri despre o afirmație făcută zilele acestea de un om inteligent pe care îl respect și căruia îi ascult cu plăcere, nu și cu acord total uneori, teoriile. Este vorba de domnul Alexandru Mironov care, invitat fiind la emisiunea jurnalistului Ion Cristoiu, a făcut o afirmație care m-a pus pe gânduri…

Întrebat fiind “De ce mai credem în Dumnezeu dacă nu poate rezolva problema coronavirusului !?” dl. Mironov a răspuns categoric și fără nicio ezitare: “Nici Iehova, nici Dumnezeu, nici Alah și niciun alt dumnezeu nu a putut rezolva această problemă mondială iar acest fapt arată clar și fără nicio îndoială umilința totală și falimentul tuturor religiilor pământului !” (domnia sa fiind un susținător vehement al existenței extratereștrilor și a lumilor paralele - un subiect de altfel interesant).

Afirmația mi-a dat de gândit… Recunosc, în prima fază am fost contrariat însă analizând puțin mi-am dat seama că pe undeva are dreptate! Există cu adevărat o umilință și un faliment evident și de necontestat însă acesta nu este al lui Dumnezeu … ci al nostru ! Noi ne-am bătut cu pumnul în piept și am defilat cu credința în stânga și în dreapta folosind-o de cele mai multe ori doar cu rol decorativ pentru interesele noastre meschine …

Când Domnul Isus a mers în Nazaret, orașul Său natal, spune Evanghelia după Marcu cap. 6:5 că “N-a putut să facă nicio minune acolo din pricina necredinței lor…” Un Dumnezeu Atotputernic și totuși limitat în manifestarea puterii Sale din cauza îndoielii și necredinței oamenilor. Același lucru se întâmplă și acum. Faptele, trăirea și viața noastră sunt (pe zi ce trece tot mai) departe de ceea ce ar trebui să fie ori în acest context nu pot pune falimentul vieții mele de credință în seama lui Dumnezeu făcându-L neputincios sau…inexistent !


Doar o credință autentică, sinceră și smerită, poate declanșa manifestarea supranaturală a puterii lui Dumnezeu determinându-L să intervină ! Orice altceva … este doar fariseism religios ! Și cam asta trăim azi !


În cartea “Ei sunt aici” a lui Timothy Good, autorul susține faptul că, citez “În urmă cu aproximativ 2.000 de ani am creat o ființă prin inginerie genetică, am trimis-o pe pământ și am implantat-o în pântecul uman învățând lumea prin ea despre evoluție și non-violență. I-am dat numele Isus !!!”

Dacă lumea SF implicit oamenii de știință, nu cred în existența unui Dumnezeu Unic, Creator și Atotputernic, de ce totuși unii cercetători și scriitori SF afirmă că “Civilizațiile extraterestre L-au creat pe Isus și tot ele au creat și omul !?” Același Timothy Good afirma în cartea sa că “omul este asemeni unui container de gunoi…” ori în cultura iudeo-creștină despre om se spune explicit că este “coroana creației lui Dumnezeu” în el fiind pus chipul lui Dumnezeu ! Ceva nu se leagă… La fel cum nu se leagă multe cu apariția acestui virus… Dar nu e treaba noastră. Treaba noastră este să trăim cu adevărat ceea ce pretindem altora că trebuie trăit ! Abia atunci Dumnezeu va lucra ! Domnul să ne ajute !

Închei cu câteva versete relevante:

Isaia 46:5 Cu cine Mă veţi pune alături ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna şi Mă veţi potrivi?

Isaia 45:5-7 Eu sînt Domnul şi nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu... Să se ştie, de la răsăritul soarelui pînă la apusul soarelui, că afară de Mine nu este Dumnezeu: Eu sînt Domnul, şi nu este altul. Eu întocmesc lumina şi fac întunerecul, Eu dau propăşirea şi aduc restriştea, Eu, Domnul, fac toate aceste lucruri…

ADON HAKAVOD

bath oil 2510783 640"Adon Hakavod" este primul album evreiesc lansat de vreun grup muzical din Romania și a fost editat de Grupul Ierusalim în anul 2003.

LÂNGĂ DOMNUL, LÂNGĂ DUMNEZEU

bath oil 2510783 640A fost editat în anul 2002 și a făcut înconjurul țării ajungând chiar peste hotare. Conține piese cu care mulți dintre voi sunteți deja familiari...

DOMNUL ESTE PĂSTORUL MEU

bath oil 2510783 640“Domnul este Păstorul meu” este un album al solistului Christian Dragomir împreună cu Grupul Ierusalim.

CREDE

credeEste primul album al interpretului Christian Dragomir. A fost lansat în anul 2000 prin intermediul Studio Speranța din Cluj-Napoca. Conține o gamă diversă de stiluri muzicale ...

NUME DRAG, ISUS CHRISTOS

credeEste cel de-al doilea album semnat de solistul Christian Dragomir. Un volum încărcat de o sensibilitate deosebită ce conține piese cu mesaj de evanghelizare dar și de laudă și mulțumire la adresa Mântuitorului Isus.