Cuvant din Dragoste LOGO

1 Corinteni 16:14 ”Tot ce faceţi, să fie făcut cu dragoste!” - este MOTTO-ul acestor motivaționale video semnate de Christian.


cauți un cuvânt, care să-ți poată da speranță, cauți un cuvânt ce alină și dă viață!

cu sufletul rănit și rătăcind în noapte, cauți un ”Cuvânt din Dragoste!”


"Cuvânt din Dragoste" cu Christian Dragomir este o emisiune cu caracter creştin informativ, educativ şi motivaţional.

SÂMBĂTĂ 04 IUNIE 2022 - EDIŢIE SPECIALĂ - DE ZIUA LEGII ÎNCĂLCÂND LEGEA!

ULTIMUL MESAJ VIDEO

DEMNITATEA VIEȚII NOI!

31 Iulie 2022

christian 24 octombrie

În Predica de pe Munte, Isus condamnă formalismul, adeziunea orbească a fariseilor față de litera legii. Prin „aţi auzit că s-a zis celor din vechime…, dar Eu vă spun…” (Matei 5: 21-22), Isus înlocuiește „aparatul de fotografiat al moralei fariseice”, care captează doar exteriorul, cu „aparatul de radiografie al Duhului Sfânt”, care vede, descoperă și judecă interiorul, mai exact - inima.

Contemporanii Domnului au considerat că învățătura Domnului despre acceptare, iubire și iertare, de a nu răspunde răului cu rău și tratării răului cu bine este ceva inacceptabil, umilitor, … sub demnitatea umană … (să fiu persecutat, acuzat pe nedrept, cineva să mă umilească prin înjosire, defăimare iar eu să înving toate acestea prin … iubire, iertare și încercarea de a oferi celui care îmi face toate acestea un exemplu pozitiv … în accepțiunea contemporanilor Domnului – și să fim sinceri și în accepțiunea noastră – este de neacceptat, este sub demnitatea noastră, spunem noi de multe ori!

Ce se ascunde în spatele poruncilor lui Dumnezeu? / Nu răspunde la rău cu rău ci înlocuiește sentimentele trecătoare de furie, mânie și răzbunare cu dragostea eternă a lui Dumnezeu! / Ce este demnitatea, cum arată si mai ales cum se comportă un om cu demnitatea de fiu al lui Dumnezeu în contrast cu omul fără demnitate, lipsit de prezența și călăuzirea Domnului - sunt câteva din lucrurile tratate în cadrul acestui mesaj.

EDITORIAL

VIBRAȚIA ESENŢIALĂ ÎN ACTUL ÎNCHINĂRII!

pesah

Tot ceea ce ne înconjoară este vibrație. Cu atât mai mult actul muzical. Acolo vibrează corzile pianului sau ale unei chitări creând prin armonie frumuseți și stări sufletești înălțătoare...

Toba crează vibrație iar dacă este "cântată" și nu "bătută" poate aduce bucurie și entuziasm. Dincolo de orice instrument, în interpretarea vocală vibrează corzile ce pot scoate sunete ce pot impresiona și emoționa uneori chiar până la lacrimi.

Cu toate acestea, în muzica adresată lui Dumnezeu există un element care, dacă lipsește, face inutil, ineficient și chiar poate perverti tot actul muzical.

 

 citeşte întregul articol...

În anii '30, înainte de al doilea razboi mondial, a aparut în România Misiunea luterana norvegiana pentru evrei, condusa de preotul luteran norvegian Magne Solheim. El predica Cuvântul lui Dumnezeu evreilor din Galati de dimineata pâna seara si îi vizita neobosit la magazinele lor, acasa sau în lagarele de munca, îi mângâia în ceasul suferintei si-i ajuta în nevoile lor fizice. El a lucrat ca atare 30 de ani, ajutat de sotia sa si de alti misionari.

Episcopul luteran Friedrich Muller a fost de asemenea un prieten credincios al evreilor mesianici. În timpul acela, au aparut grupuri mici de evrei mesianici în Bucuresti, Galati, Iasi si în alte orase. Încetul cu încetul numarul de evrei mesianici a crescut. Misiunile suedeza si norvegiana pentru Israel, care erau luterane, le-au dat protectia si numele lor.

Unul dintre cele mai mari triumfuri pe care harul lui Dumnezeu l-a avut în poporul evreu a fost Isaac Feinstein. La vremea convertirii sale era un mic functionar. Într-o seara, la o întâlnire crestina a auzit mesajul lui Isus si a crezut imediat. Când a ajuns acasa, a alergat spre dormitorul parintilor sai, care se culcasera deja, i-a sculat si le-a strigat: "L-am gasit pe Mesia!" Din acea seara el niciodata nu a oscilat în credinta sa, cu toate ca a întâmpinat mari împotriviri în familie.

Tatal sau, un evreu pios, a încercat sa-l convinga sa se lepede de Isus. Când asta s-a dovedit fara succes, a facut ceremonia prescrisa de rabini în aceste cazuri. A declarat ca fiul sau a murit. A urmat apoi înmormântarea simbolica, cu un cosciug în care a fost pusa o ramura de copac. Si-a rupt hainele si a plâns pentru fiul sau împreuna cu întreaga sa familie, dormind pe podea sapte zile.

În tot acest timp, "mortul" se bucura de o viata care era mai bogata decât ar fi visat vreodata si crestea în harul si cunostinta lui Dumnezeu. La scurt timp dupa ce a devenit mesianic s-a pregatit trup si suflet pentru a raspândi Evanghelia printre evreii din România. A participat la un curs special în Polonia si la întoarcere a intrat în serviciul Misiunii norvegiene pentru Israel din Galati. El a publicat un periodic pentru adulti si unul pentru copii, si împreuna cu ele nenumarate brosuri mesianice. A predicat în toata tara si a scris numeroase scrisori. Era înca tânar când a început razboiul. Avea 37 de ani, era pastor într-o congregatie de evrei mesianici pe care o formase în Iasi, si de acolo activitatea sa binevenita se raspândea în întreaga tara. Atmosfera din Iasi era infectata de antisemitism, de o amenintare permanenta a unui pogrom.

Feinstein a venit într-o scurta vizita în Bucuresti si a stat la fratele Richard Wurmbrand. Acesta i-a sugerat sa nu se mai întoarca în Iasi, unde îl astepta moartea. I-a zis:

       - Am putea trimite un frate român sa-ti aduca sotia si cei sase copii aici la Bucuresti.

El i-a raspuns:

       - Datoria pastorului este sa moara împreuna cu turma sa. Eu stiu ca ei ma vor ucide, dar eu nu pot sa-mi abandonez fratii. Ma întorc la Iasi. Câteva zile dupa întoarcerea sa, pe 28 iunie 1941, a început pogromul. Numarul de evrei ucisi a fost de circa 11000. Evreii mesianici au fost ucisi de catre autoritatile fasciste si de catre localnicii fanatici care sustineau ca tara începe o cruciada sfânta!

Feinstein a fost printre cei arestati. El le-a spus evreilor sa nu-si faca nici o iluzie. El stia ca urmeaza sa fie ucisi si i-a îndemnat sa se converteasca pentru a se pregati sa-L întâlneasca pe Dumnezeu. Mii de evrei au fost înghesuiti în vagoane de vite sigilate si au fost trimisi sub soarele arzator fara un strop de apa, iar ca rezultat, cei mai multi dintre ei au fost sufocati. Printre ei a fost si Feinstein. Putinii supravietuitori au  fost  internati  într-un lagar de concentrare. Feinstein, când a înteles ca moartea era iminenta, s-a întors spre un rabin care era înghesuit lânga el si i-a spus: "Este timpul sa cântam psalmii". A murit în timp ce rabinul recita psalmii cu glas tare si Feinstein explica cum ei Îl prevestesc pe Isus. Când a venit moartea prin sufocare, capul sau se odihnea pe umarul rabinului. Rabinul însusi a murit câteva minute mai târziu. Un evreu mozaic si un evreu mesianic au fost victimele aceleiasi uri, ura care era în România de doua ori mai dezgustatoare pentru ca era ascunsa în spatele numelui de "crestin".

Nu a supravietuit nici macar un barbat din congregatia evreilor mesianici din Iasi. Toti au fost ucisi în pogrom.

O diaconita norvegiana, Olga Olaussen, a lucrat neobosita chiar în perioada de mare dificultate în Iasi, în timpul razboiului. Tatal ei, care fusese pescar, alunecase odata de pe vas în timpul unei furtuni. S-a luptat cu valurile multe ore. Aflat la ananghie, I-a promis lui Dumnezeu ca-si va dedica toti copiii pentru lucrarea misionara daca va fi salvat, si asa a facut. "Schwester Olga" si-a daruit toata viata evreilor, mângâindu-i cu abnegatie pe bolnavi si crescând copii orfani. Dupa uciderea lui Feinstein, a lucrat singura cu un grup de fete crestine, pentru ca toti barbatii din grupul lor fusesera ucisi. Ea a crescut aceste suflete în spiritul credintei.

Era în 1937; Hitler ajunsese la putere.

Într-un catun din România, un dulgher german pe nume Christian Wölfkes îsi petrecea anii batrânetii, atâtia câti îi mai ramasesera. Fusese convertit la crestinism în timpul unei campanii de înviorare spirituala a Bisericii Luterane din România, condusa de pastorul Scherg. Mai târziu s-a alaturat unui grup de credinciosi care se numeau "Crestini dupa Evanghelie".

Într-o noapte, pe când era grav bolnav, un evreu mesianic a vegheat lânga patul lui. De aceea, în semn de recunostinta, a început sa tânjeasca din adâncul sufletului sa aduca evrei la Mesia. Rugaciunea sa zilnica era:

"O, Doamne, Te-am slujit pe pamânt si doresc sa ma rasplatesti tot pe pamânt. Ma rog Tie sa nu mor pâna nu voi aduce un evreu la credinta. Dar nu sunt evrei pe aproape, iar eu sunt batrân, bolnav si sarac. Nu-s în stare sa ma duc sa-i caut, dar Tu esti atotputernic. Adu un evreu în satul meu si eu voi face totul sa-l convertesc la credinta".

Primii evrei care au venit în sat în acea primavara au fost Richard Wurmbrand si sotia sa. Wölfkes i-a dat lui Wurmbrand sa citeasca Biblia si mai târziu i-a vorbit în cuvinte simple, cuvinte care veneau din inima, despre împlinirea profetiilor mesianice în Isus, despre dragostea pe care El o are înca pentru evrei din pricina stramosilor lor, care au fost purtatori ai credintei. Dumnezeu a deschis inima lui Richard Wurmbrand, asa ca a putut sa creada Evanghelia. Wölfkes i-a facut cunostinta cu cativa evrei mesianici care erau plini de credinta.

Mai târziu si sotia lui a venit la credinta. Ea a mai adus si alte suflete care, la rândul lor, au mai adus pe altele si asa mai departe, pâna când s-a format în Bucuresti o adunare de evrei mesianici care a înflorit multi ani de zile. Era singura adunare din România care primea oameni din toate confesiunile. Era cunoscuta ca "Biserica iubirii".

Existenta acestei adunari, care a fost rodul lucrarii sufletului sau, a fost o mare mângâiere pentru ultimii ani ai vietii acestui dulgher înaintat în vârsta. A murit în timpul razboiului.

Este un miracol fara explicatie logica faptul ca, în mijlocul cumplitului antisemitism al opresiunii lui Hitler, au fost germani care au crezut din toata inima ca Evreul rastignit este Mântuitorul lor, iar unii dintre ei au suferit adânc în suflet vazând evrei care au ramas indiferenti fata de Acela care este gloria poporului Sau, Israel.

Fratele Wurmbrand împreuna cu alti evrei mesianici împarteau Evanghelii, brosuri si carti crestine pe strada în Bucuresti si în alte orase ale tarii. În ajunul Pesahului (Pastelui) evreii mesianici au vândut în fata sinagogilor brosura "Semnificatia ritualului de Pesah".

Ritualul se numeste "afikoimen". Se pregateste o masa de seara si toata lumea din casa, inclusiv musafirii, iau parte la ea. Masa se numeste "seder". În timpul acestei mese, stapânul casei ia o farfurie care contine trei bucati de "matza" sau de pâine nedospita, care pâna atunci fusesera acoperite cu un prosop. Se spune o rugaciune speciala si prima bucata de "matza" se pune deoparte. Se ia a doua bucata si se rupe (în Polonia era obiceiul sa fie strapunsa). Copiii sunt trimisi afara din camera si apoi sunt ascunse bucatile rupte. Copiii se întorc. Toti adultii care iau parte la masa trebuie sa bea trei paharele de vin, dar mai înainte de al treilea pahar, copiilor li se spune sa caute bucatile ascunse de "matza". Atunci când le gasesc, li se dau daruri si se aud strigate de bucurie.

Cele trei bucati de "matza" reprezinta pe Tatal, Fiul si Duhul Sfânt. A doua dintre ele reprezinta a doua Persoana a Divinitatii. Frângerea pâinii semnifica trupul Mântuitorului frânt pe cruce si ascunderea simbolizeaza îngroparea. Cele trei pahare reprezinta cele trei zile care au fost petrecute în mormânt, iar redescoperirea pâinii si strigatele de bucurie reprezinta bucuria învierii. Majoritatea evreilor mesianici au fost persecutati de familie sau de "crestinii" antisemiti. Multi au suferit moarte de martir. Altii au murit în pogroamele naziste sau în închisorile comuniste

În timpul comunismului, fratele Wurmbrand a publicat o serie de brosuri care se refereau la relatiile dintre crestinism si marxism: "Conversatie între un tânar socialist si un credincios", "Isus si socialismul", o carte care era un raspuns la teoria socialistului Karl Kautsky, "Originea crestinismului", "Materialismul dialectic si credinta biblica" (un raspuns la cartea lui Engels, "Anti-Dühring") si "Karl Marx si credinta".

Numarul atât de mic de evrei mesianici si de crestini adevarati parea neputincios în comparatie cu uriasul Goliat al ateismului. Dar ei s-au tinut strâns de ideea biblica cum ca puterea lui Dumnezeu este facuta desavârsita doar în slabiciune. Slabiciunea lor le-a dat o putere imensa în lupta cu marxismul atotputernic, pe care îl propagau multi alti evrei. Metodele lor de lucru i-au împins spre conflictul cu autoritatile comuniste.

În 1948, fratele Richard Wurmbrand a fost închis. El a petrecut multi ani în închisoarea comunista.

Baptistii, penticostalii si adventistii erau si ei persecutati. Clerul Bisericii Ortodoxe îl convinsese pe generalul Antonescu sa le scoata adunarile în afara legii. Sute de frati, care apartineau acestor confesiuni, au fost condamnati cu pâna la 20 de ani de închisoare, si aceasta într-un timp în care ni se spunea ca tara va porni o cruciada sfânta împotriva ateismului bolsevic. Prima acuzatie împotriva acestor grupuri religioase era ca pactizasera cu evreii. Conducatori ai cultului baptist îi implorau pe evrei: "Va rugam, nu mai veniti la noi! Daca vom primi un grup asa de mare de evrei, vom fi persecutati si mai mult".

Jidovul ratacitor nu are nici un loc de odihna pe acest pamânt; nici evreii mesianici nu aveau unde-si odihni capetele în bisericile crestine. Pe masura ce trecea timpul, evreii mesianici erau fortati sa accepte aceasta situatie si sa considere antisemitismul ca pe o cruce pe care trebuie sa o poarte rabdatori, bucurosi si fara murmur. Ei nu puteau hotarî carei confesiuni sa-i apartina. Erau obligati sa accepte ospitalitatea care li se acorda.

Noe a profetit ca Iafet (din care deriva rasa indo-europeana) "va locui în corturile lui Sem" (din care descind evreii). Cu alte cuvinte, rasa indo-europeana va trai în sisteme social-temporale create de evrei, asa cum a spus profetul cu mii de ani în urma (Gen. 9:27). Iar Moise i-a spus mai târziu lui Israel: "Vei zidi o casa si n-o vei locui… Vei planta o vie, dar nu vei bea din vinul ei" (Deut. 28:30,39)

Sa ne uitam cum s-au împlinit aceste profetii remarcabile!

Casa crestinatatii a fost zidita de Sem, prin evrei. În crestinismul primar, totul avea o origine evreiasca. Dintre evrei "a iesit dupa trup Mesia, care este mai presus de toate, Dumnezeu binecuvântat în veci", a scris apostolul Pavel (Rom. 9:5). Biblia este evreiasca. "Cuvântul lui Dumnezeu le-a fost încredintat doar lor", a spus Luther. Apostolii erau evrei. Psalmii cântati în biserici au fost scrisi de David. Multe secole, întreaga Europa a locuit în cortul lui Sem. Influenta dominanta exercitata de civilizatia crestina atinge întreaga lume. Doar evreii au ramas în afara adapostului pe care ei însisi  l-au zidit. Toate rasele s-au bucurat de strugurii buni pe care i-a dat via lui Isus, numai evreii nu i-au gustat.

Renasterea, râul de aur venit din Lumea Noua si conflictul din interiorul Bisericii au zguduit casa crestinatatii în secolele XV si XVI. În acea perioada, Israel, într-o mare graba, a construit o noua casa, casa capitalismului. În cartea sa, "Iudaism si capitalism", Werner Sombart a descris rolul decisiv pe care evreii l-au jucat si-l joaca înca în formarea si sustinerea capitalismului. Descendentii lui Iafet, indo-europeni, au intrat cu totii în acest nou "cort al lui Sem", adica în sfera influentei capitalismului.

Când capitalismul s-a stabilit cu mare triumf, tot un evreu, Karl Marx, i-a declarat razboi. Evreii au câstigat de pe urma capitalismului, dar iudaismul nu-si gaseste pacea în el. Nenumarati tineri evrei au început o cruciada pentru a crea un nou sistem, comunismul. Rolul jucat de evrei în zidirea acestei noi case, în care urma sa traiasca Iafet, este binecunoscut. Mama lui Lenin a fost o evreica numita Braun. Lucrul acesta este relatat de catre Trotki, care adauga ca Stalin a interzis orice mentionare a originii ei, pentru a nu rani sentimentele antisemite ale rusilor. Un mare numar de lideri ai revolutiei sovietice au fost evrei. Si iata ca un numar de popoare din mai multe rase locuiesc în acest nou sistem socialist, la zidirea caruia evreii au jucat un rol atât de important. Dar evreii au fost de asemenea printre cei mai activi împotriva guvernului sovietic. Ei au zidit o casa în care nu pot locui. Luptatorii anticomunisti pentru libertate din Rusia au fost tot evrei. Dupa ce au contribuit într-o asemenea masura la implantarea regimului comunist în România, un mare numar de evrei au parasit tara si s-au stabilit în Israel. Multi din evreii mesianici din România au emigrat dupa 1948 din cauza persecutiilor si s-au alaturat unor comunitati din câteva orase din Israel.

Messianic symbolEvreii au fost întotdeauna poporul ales al lui Dumnezeu, însarcinat cu responsabilitatea de a-I împlini planurile în istorie, în crearea regimurilor sociale care, pas cu pas, vor pregati conditiile materiale, culturale si intelectuale ale Împaratiei lui Dumnezeu pe pamânt.

Acum li s-a încredintat un rol nou. Odata cu întoarcerea lor ca natiune la Mesia, Împaratul lor, ei vor avea o importanta decisiva în zidirea celei de-a patra case, Împaratia lui Dumnezeu, în care, în sfârsit, "jidovul ratacitor" îsi va gasi odihna.

Evreii fac o multime de lucruri rele, gândesc antisemitii. Asta înseamna ca ei sunt o sursa de energie si ca sunt capabili de a face si foarte mult bine. Dar daca o vor face, trebuie sa se uneasca mai întâi cu sursa întregului bine, care este Mesia. Iata de ce este atât de importanta Misiunea Crestina pentru Evrei. Pâna acum, o astfel de misiune parea o utopie. Dar acum am ajuns într-o noua faza a istoriei, în care evreii intra în sfârsit în matca lor.

ADON HAKAVOD

bath oil 2510783 640"Adon Hakavod" este primul album evreiesc lansat de vreun grup muzical din Romania și a fost editat de Grupul Ierusalim în anul 2003.

LÂNGĂ DOMNUL, LÂNGĂ DUMNEZEU

bath oil 2510783 640A fost editat în anul 2002 și a făcut înconjurul țării ajungând chiar peste hotare. Conține piese cu care mulți dintre voi sunteți deja familiari...

DOMNUL ESTE PĂSTORUL MEU

bath oil 2510783 640“Domnul este Păstorul meu” este un album al solistului Christian Dragomir împreună cu Grupul Ierusalim.

CREDE

credeEste primul album al interpretului Christian Dragomir. A fost lansat în anul 2000 prin intermediul Studio Speranța din Cluj-Napoca. Conține o gamă diversă de stiluri muzicale ...

NUME DRAG, ISUS CHRISTOS

credeEste cel de-al doilea album semnat de solistul Christian Dragomir. Un volum încărcat de o sensibilitate deosebită ce conține piese cu mesaj de evanghelizare dar și de laudă și mulțumire la adresa Mântuitorului Isus.