REDIRECTIONEAZA 3,5% DIN IMPOZIT CATRE TEODORA !

CULTURA IUDAICA

Cultura IudaicaMeniul contine articole care vizeaza o mai buna cunoastere a obiceiurilor si traditiilor poporului evreu. Traim intr-o lume unde ignoranta isi pune amprenta peste viata multora. Foarte multi credinciosi pretind ca-L cunosc pe Dumnezeu insa atunci cand vine vorba de cunoasterea obiceiurilor si traditiilor iudaice si mai ales insusirea lor in viata si umblarea lor cu Domnul, constati ca nu au decat notiuni foarte ambigue despre acest domeniu. In acest context, profetul Osea rostea in vechime celebrul verset din capitolul 4:6 care spune "Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta". Cred ca acest verset, in contextul actual, este mai valabil ca oricand. Sectiunea cuprinde Brachot - binecuvatari rostite de evrei in diferite ocazii si imprejurari ale vietii, Sarbatori si semnificatii precum si date ale sarbatorilor. Tipurile profetice, alfabetul ebraic si multe altele de acest gen, sunt pagini care, cu siguranta vor imbogatii cunostintele dumneavoastra cu privire la cultuira iudaica. Nu uitati promisiunea facuta de Adonai Elohim patriarhului Avraam, parintele nostru al tuturor, in Geneza 12:3: "Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine."  Domnul intareste si incurajeaza studierea culturii poporului ales atunci cand spune in Ioan 4:22 "...mantuirea vine de la iudei." Nu poti crede intr-un Evreu negandu-i sau neglijandu-i poporul.

Brachot - Binecuvantari

13. 11. 04
posted by: Christian Dragomir

brachotCuvântul brachah–binecuvântare provine dintr-un cuvânt (berech) care înseamna genunchi respectiv a îngenunchea. Evreul religios, practicant a traditiilor rosteste în jur de 100 de binecuvântari pe zi. Exista multe binecuvântari, si ating aproape toate domeniile de activitate a vietii cotidiene. Aici nu ne vom ocupa de cele care sunt în legatura cu sarbatori, ritualuri religioase sau cele pentru mâncare. Exista un capitol în Sidur (cartea de rugaciuni) care se numeste Brachot, si se ocupa de tratarea feluritelor binecuvântari rostite în diferite împrejurari. Desigur aici avem un rezumat din cele mai uzuale. Pe vremea lui Y’shua, multumita Talmudului (comentariile rabinilor pe marginea Tanach-ului), deja demult erau în vigoare aceste binecuvîntari (Mat. 9:8...), pe care si El le folosea (Mat. 15;36. 26;26,27. Marcu 6;41 Luc. 9;16.).

 

 

Citeste tot articolul

Created: 22 March 2016

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !