REDIRECTIONEAZA 3,5% DIN IMPOZIT CATRE TEODORA !

DESPRE KLEZMER MUSIC

klezmer logoKlezmerul este o muzică venită de departe, de departe în timp și spațiu, o muzică ce abordează cu umor și creativitate viața unor generații greu încercate, dar care, născută fiind din profunzimea sentimentelor poporului său, reușește să reziste migrației și evenimentelor triste și tulburătoare din trecutul nu prea îndepărtat și să se integreze vital, continuând să fascineze atât artiștii cât și publicul amator. 

În termeni sintetici și familiari publicului tânăr, klezmerul este fusion music combinand folclor, jazz, swing dar și muzica soul. Am spus "fusion" deoarece klezmerul aduce fuziunea structurilor melodice, ritmice și expresive care provin din diferite zone geografice și culturale; iar muzica soul pentru că exprimă sentimentele profunde, extazul vieţii şi credinței unui popor, în momentele sale cele mai importante.

Bucharest Klezmer Band, condusă de dirijorul Bogdan Lifșin, este trupa de klezmer a Comunității Evreilor București și aflata sub directa îndrumare a domnului Silvian Horn coordonatorul programelor artistice și culturale ale comunității.

Melanjul stilurilor muzicale creează o lume a folclorului fără frontiere, un flux sonor continuu de sunet tradiţional și modern, devenind în același timp un stil familiar tuturor. Bucharest Klezmer Band își propune renașterea muzicii klezmer, oferind repertoriul lor tradițional unui scop muzical unic şi anume acela de a deveni un imn pentru viață care să încânte toate generațiile.

L’chaim !

44 de ani!

19. 12. 05
posted by: Super User

În ’75, cinci decembrie a fost într-o zi de vineri. Pot spune că m-am născut când începea weekend-ul sau, ca să fiu mai spiritual, am venit pe lume la intrarea în Shabat! S-au scurs 44 de ani (!!!) și ... nu știu când au trecut. Pot spune însă că mă bucur. Au trecut cu folos. Iar cei care vor mai trece, prin îngăduința Domnului, vor fi petrecuți la fel ca și până acum: cu privirea și gândul spre Cer.

Când prietenii încep să-ți spună “ce tânăr arăți!”, să știi că acesta este un compliment pentru unul care ... nu mai este tânăr! De regulă, trecerea anilor produce în sufletul multor oameni tristețe. Când realizezi însă că vârsta la care ai ajuns este un har de la Domnul, atunci nu te mai plângi că îmbătrânești ci devii conștient că multora li s-a refuzat acest privilegiu.

Am făcut multe greșeli până aici (și cu siguranță voi mai face și de acum încolo) Din toate însă, am învățat. Și nu numai din ale mele...Vorba proverbului “Învață și din greșelile altora pentru că nu apuci tu să le faci pe toate...!” Important este să nu te jenezi niciodată să recunoști că ai greșit. Asta înseamnă că ai evoluat și că azi ești mai înțelept decât ieri. Dacă ți-e greu să recunoști adevărul, atunci trebuie să știi că te iubești pe tine mai mult decât iubești ... Adevărul.

Am reușit să gasesc ceea ce mulți caută, acel element care face diferența și anume: ECHILIBRUL ! Asta nu înseamnă că nu mai există dezechilibru în viața mea; în fond am ajuns la echilibru prin mai multe dezechilibre. Una din cântările mele de suflet este “Când mă aflu în prezența Ta – găsesc pace...” A avea pace în suflet, indiferent de circumsțantele prin care treci, înseamnă de fapt a avea echilibru.

În urmă cu 10 ani a venit Teodora cu diagnosticul bine cunoscut - (incompatibilitate cu viața) – diagnostic ce poate tulbura și crea dezechilibru (psihic și fizic) chiar și celor mai puternici. M-am tulburat, dezechilibrat, însă am înțeles că uneori Domnul liniștește furtuna, alteori preferă să ne liniștească pe noi. Și asta a făcut cu mine... liniștindu-mi sufletul, mi-a putut  arăta că stelele strălucesc continuu pe cer, dar noi nu le  putem vedea frumusețea decât atunci când ne învăluie tainic negura nopților ...

Ce-mi doresc ?! ... Sănătate pentru Teodora și pentru toți cei dragi. Restul - vorba reclamei – e can-can. Îmi doresc s-o vad pe Teo vorbind, mergând și povestind despre minunile pe care Domnul Isus le-a făcut și le face în viața ei ! La obiectivul acesta poți contribui și tu ajutându-mă s-o ajut pe Teo. E final de an deja... Poți completa și redirecționa 2% către Teo prin formularul 230 ! Îl regăsești în comentariu ...

Drag prieten, îți mulțumesc anticipat pentru urări, încurajări, sprijin în rugăciune și ... completarea formularului ! Dumnezeu să-ți răsplătească și să te binecuvinteze!

44 – Mulțumesc, Doamne Isuse! Mazl tov!

Created: 23 January 2020

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !